Kriittinen korkeakoulu

Filosofiakoulu

Ylös
Alas

[Voit vierittää tekstiä eteen- ja taaksepäin tekstipalkin oikeassa laidassa olevista nuolista]

FILOSOFISEN PRAKTIIKAN KOULUTUS

Haku kaksivuotiseen koulutukseen on päättynyt. Koulutus alkaa tammikuussa 2011.

Koulutuksen esittely

PUHUJAKOULU

Puhujakoulu syksy 2011. Ilmoittautuminen 31.5. mennessä.

FILOSOFIAN KLASSIKOITA -SEMINAARI

Tiistaisin 6.9.2011 alkaen klo 17-18.30, Albertinkatu 27

Seminaarissa tarkastellaan olemassaolon, kielen ja ilmaisun kysymyksiä mannermaisessa nykyfilosofiassa. Filosofian klassikoita toteutetaan keskustelevana lukuseminaarina, jossa tutustutaan keskeisiin filosofisiin kirjoituksiin. Tule rohkeasti mukaan! Vetäjänä on FL, tutkija Miika Luoto. Hinta 70 euroa / 12 kertaa. Ilmoittautumiset 30.8. mennessä.

FILOSOFIAA POLIITTISILLE ELÄIMILLE

torstaisin 15.9.-27.10.2011 klo 17-18.45

Kurssilla analysoidaan keskustellen klassikoiden teorioita ja niiden yhteyksiä eri tapoihin ajatella yhteiskuntaa. Sopii kaikille filosofiasta tai politiikasta kiinnostuneille.

Vetäjinä FM Antti Heinonen ja VTM Matias Huttunen. Ilmoittautumiset 8.9. mennessä. Hinta 80 euroa.

EPÄAKATEEMISEN FILOSOFISEN KIRJOITTAMISEN KURSSI

Keskiviikkoisin 21. ja 28.9., 12. ja 19.10. sekä 2. ja 9.11.2011 klo 17-19.30

Kurssin tavoitteena on auttaa opiskelijaa työstämään mielellään jopa julkaisukelpoinen filosofinen kirjoitus itse valitsemastaan aiheesta. Kurssilla ei ensisijaisesti tavoitella yliopistollisten opinnäytteiden kaavoja, vaikka kurssi saattaa sellaisenkin kirjoittamista tukea. Työskentely on seminaarinomaista: käsittelemme kurssilaisten tekstejä eri vaiheissaan ja näiden lisäksi muita filosofiseen kirjoittamiseen liittyviä teemoja, kuten mitä on filosofinen teksti, tekstilajit, tekstin tuottaminen.

Tarkempi kurssikuvaus

Vetäjänä kirjailija Jukka Laajarinne. Ilmoittautumiset 14.9. mennessä. Hinta 80 euroa.

KOVALAINEN GOES EMERSON!

Torstaisin alkaen 10.11.2011 klo 18-20, Albertinkatu 27

Filosofi Heikki A. Kovalainen lukee Ralph Waldo Emersonin kuuluisien esseiden uusia suomennoksiaan, ja niistä keskustellaan.

Tarkempi kurssikuvaus

Ilmoittautumiset 4.11. mennessä. Hinta 45 euroa/5 kertaa. Sarja jatkuu keväällä.

NOJATUOLIFILOSOFIAA? - keskustelupiiri arjen ilmiöistä

Sunnuntaisin alkaen 6.11.2011 klo 18-20. Albertinkatu 27

Kurssilla keskustellaan vapaamuotoisesti erilaisista filosofisesti kiinnostavista arkielämän ilmiöistä. Kurssin aikana voimme myös reagoida nopeasti ajankohtaisiin tapahtumiin ottamalla niitä keskustelunaiheiksi. Tule pohtimaan esimerkiksi median moraalia ja "täysillä elämistä" filosofin johdattelemana.

Tarkempi kurssikuvaus

Johdattelijana filosofi Valtteri Ristilä. Ilmoittautumiset 28.10. mennessä. Hinta 50e / 6 kertaa. Sarja jatkuu keväällä.

FILOSOFISEN ARGUMENTAATION INTENSIIVIKURSSI

la 26.-su 27.11.2011

Intensiivikurssilla opit argumentoimaan taitavasti ja vainuamaan huonojen argumenttien sudenkuopat. Opit loogisen päättelyn perusteet ja opit ymmärtämään myös logiikan sivuuttavaa argumentointia. Kurssilta saat mukaasi monipuolisen argumentoinnin ja retoriikan työkalupakin, jonka avulla keskustelet aiheesta kuin aiheesta balettimaisen ketterästi.

Tarkempi kurssikuvaus

Vetäjänä FM Lauri Järvilehto. Hinta 70 euroa.

Opettajat

Filosofi, kirjailija Eero Ojanen Filosofiakoulutuksen vetäjä