Kirjoita elämästäsi tarina

9.9.2024–25.5.2025 Ilmoittautuminen avataan pian!

Jokaisen elämässä on aihetta tarinaksi. Yhä useampi haluaa kirjoittaa tarinansa muistiin itselleen tai jälkipolville. Tahtoisitko sinä kirjoittaa oman tarinasi?

Kurssi antaa eväät kirjoittaa elämästäsi tarinan. Kirjoitustyylisi voi vaihdella asiatekstistä kaunokirjalliseen ilmaisuun. Saat käyttöösi tukun muistelemisen keinoja ja kirjoittamisen menetelmiä. Kannustava ohjaus auttaa kirjoittamisen alkuun ja rohkaisee jatkamaan tarinan loppuun saakka.

Kurssi toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opiskeluna. Kurssin opiskelualustalla on tarvittava ohjaava oppimateriaali ja runsaasti virikkeitä muistelemisen ja kirjoittamisen avuksi. Kahden viikon välein palautat noin viisi sivua pituisen kirjoitustehtävän verkkokurssille.

Verkkokurssi toteutetaan 9.9.2024–25.5.2025 (3 viikon joululoma)

Opettajina kirjailija, dramaturgi Riikka Takala ja kirjailija Mika Terho. Kurssin on suunnitellut ja käsikirjoittanut Timo Montonen.

Riikka Takala
Mika Terho
Timo Montonen

Kurssin ohjelma noudattelee elämänkulkua. Paneudumme tehokkaiden muistelemisen, kertomisen ja kirjoittamisen keinojen avulla yhteen elämänvaiheeseen kerrallaan. Voit myös tehdä itsellesi tarjolla olevan ohjelman sijaan oman suunnitelman kirjoitustehtäviesi aiheiksi, juuri sinun tarinaasi sopivan tehtäväluettelon omine kirjoitusaiheinesi.

Verkkokurssi koostuu 16 asiakokonaisuudesta, kahden viikon jaksosta, jona aikana tutustut uusiin aiheisiin, kirjoitat ja käyt palautekeskustelua. Saat opettajalta rakentavaa, analyyttista, eteenpäin ohjaavaa palautetta, johon voit vastata. Vain opettajat näkevät opiskelijoiden kirjoitukset, elleivät opiskelijat itse julkaise niitä kurssin yhteisessä keskustelussa.

Kurssi alkaa 9.9.2024

15. Käsikirjoituksen kokonaisuus
Arviointi / Jälkisanat

Kurssi päättyy 25.5.2025

Molemmat opettajat lukevat tehtävän 1. Suunnitelma/Alkusanat. Sen jälkeen jakaudutaan kahteen pienempään ryhmään, niin että oma tuttu opettaja tukee koko kurssin ajan opiskelu- ja kirjoitusprosessia ja lukee ja arvioi tehtävät 2.-15. Kirjoitusten arviointi on kurssilla tärkeässä roolissa, mitä tukee opiskelijoiden itsearviointi. Kevätkauden loppupuolella opettaja lukee kurssin aikana kirjoitetun käsikirjoituskokonaisuuden ja antaa siitä kirjallisen arviointinsa sekä kehittämisehdotuksensa.

Oheislukemistoksi suositellaan Timo Montosen opaskirjaa Kirjoita tarinasi (Otava 2008) tai Kirjoita elämäntarinasi (BoD 2015).

Hinta: 335 euroa/lukukausi, yhteensä 670 euroa.

Ilmoittautuminen avataan pian!

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 100e peruutusmaksun. Peruutus tulee tehdä ennen kurssin alkamista, muutoin kurssista peritään täysi hinta.

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.
Opintokeskus Sivis logo