Hankkeet ja julkaisut

Tältä sivulta löydät tietoa Kriittisen korkeakoulun käynnissä olevista hankkeista ja julkaisuista.

Katsaus-lehden digitaalinen arkisto

Katsaus-kulttuurijulkaisua julkaistiin vuosina 1957-2011. Digitoimme ja julkaisemme vapaasti luettaviksi kaikki Katsaus-lehdet. Hanke on vielä osittain kesken, mutta lehtiä pääsee jo lukemaan osoitteessa https://arkisto.kriittinenkorkeakoulu.fi/

Hanketta ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Katsausmedia

Katsaus-kulttuurilehden perintöä jatkaa monimediainen Katsaus-internetjulkaisu. Katsausta pääsee lukemaan osoitteessa https://katsaus.kriittinenkorkeakoulu.fi/

Julkaisun toiminnan aloittamista ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Päätoimittajana toimii Markus Neuvonen ja toimitussihteerinä Jaakko Vilja.

Suomalaisuus 2050

Suomalaisuus 2050 -hankkeen tarkoituksena on etsiä huomisen suomalaisuutta kansallisella tasolla ja auttaa ihmisiä löytämään identiteettinsä positiivisessa mielessä. Tavoitteeseen pääsemiseksi meidän on ensisijaisesti tavoitettava yhteisöjä, joissa identiteettikeskusteluja tarvitaan sekä selvitettävä, miten tämä on tehtävissä. Kyseessä ovat ajatusrakenteet, jotka asuvat ihmisissä ja yhteisöissä.

Tekstin talo - Textens hus

Tekstin talo on yhteinen tila tekstin tekemisen harrastajille, ammattilaisille, yhdistyksille ja yrityksille. Tekstin talo on avoin, monimuotoinen tila, joka tukee kirjoittamisen kaarta lapsuudesta vanhuuteen ja harrastelijuudesta ammattilaisuuteen.

Yhdistys etsii tiloja ja rahoittajia.

Filosofia elämäntapana

Hankkeen tarkoitus on yhtäältä edistää ja tehdä tunnetuksi suomalaista, kansainvälisestikin arvostettua filosofista kulttuuria, mutta ennen kaikkea auttaa tavallisia ihmisiä löytämään filosofiasta välineet ymmärtää omaa elämäänsä ja etsiä sille syvempää merkitystä. Hankkeen pyrkimys on tuottaa kansallista resilienssiä yksilöllisen ja yhteisöllisen viisauden kasvun muodossa.

Valikko