Arvostelupalvelu

Kriittisen Korkeakoulun arvostelupalvelu antaa kokeneen lukijan arvion kaunokirjallisista (proosa, lyriikka, draama) teksteistä.

Otamme toistaiseksi vastaan ainoastaan sähköpostitse lähetettyjä käsikirjoituksia. Toimita käsikirjoituksesi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen kirjoittajakoulu@kriittinenkorkeakoulu.fi. Katso tiedoston muotovaatimukset edempää. Jos lähetät kerralla usean eri tekstilajin tekstejä (proosa, lyriikka ja draama), arvostellaan ja laskutetaan kukin teksti erikseen. Liitä oheen saate tekstisi taustoista ja mahdollisista arviointitoivomuksistasi. Mikäli tahdot arvioinnin jäsenhintaan, ilmoita jäsenyydestäsi tai halukkuudestasi liittyä KK:n kannatusyhdistyksen jäseneksi. Arvostelut palautetaan asiakkaalle sähköpostitse. Käsittelyaika on enimmillään kaksi kuukautta.

Hinnasto

Hinta jäsen ei-jäsen
1-20 liuskaa 65 euroa 85 euroa
21-50 85 euroa 105 euroa
51-100 105 euroa 125 euroa
101-200 135 euroa 155 euroa
201-300 155 euroa 175 euroa
301-400 185 euroa 205 euroa

Lähetä tekstisi Word- tai PDF-muodossa. Käytä 12 pisteen fonttia (mieluiten Times) ja riviväliä 2. Lisää myös sivunumerot. Jos lähetät runoja, kirjoita yksi runo/sivu.

Huom: Nostimme hintoja 1.2.2023 alkaen. Ylläolevat hinnat koskevat kaikkia ko. päivänä ja sen jälkeen lähetettyjä tekstejä. Aiemmin lähetettyjen tekstien hinnasto tallella täällä.

Tekstejä arvioimassa ovat Pasi Jääskeläinen, Ranya Paasonen, Tuula Komsi, Riikka Takala ja Emilia Lehtinen. Arviota tekstistä voi toivoa haluamaltaan kriitikolta. Lisäksi tekstejä arvioimassa on mahdollisesti myös Kirjoittajakoulun muita opettajia.

Lähetyksiin pyritään vastaamaan kahden kuukauden kuluessa, mutta käsikirjoituksen mitasta riippuen arvostelun voi saada paljon nopeamminkin. Toisaalta olosuhteista riippuen arvostelussa voi kestää myös vähän kauemmin.

Kriitikolla on täysi tekijänoikeus palautteeseensa. Kriittinen korkeakoulu ei säilytä palautteita.