Itsenäisen tekemisen kuvataideryhmä

Keskiviikkoiltaisin 18.1.2023 alkaen, kello 17-21

Itsenäisen tekemisen kuvataideryhmä

Oletko pitkän linjan kuvantekijä ja kaipaat uusia virikkeitä tekemiseen? Oletko vasta-alkaja ja kaipaat suuntaviivoja ja toisten kuvan tekijöiden kohtaamista? Kaipaatko inspiroivia tehtäviä tai ryhmän tukea ja rytmiä luovaan työskentelyyn?

Itsenäisen tekemisen kuvataideryhmässä kokoonnutaan kerran kuukaudessa omien kuvallisten töiden katselmukseen kannustavassa ja rohkaisevassa ilmapiirissä.

Kurssilla keskiössä on itsenäisen kuvallisen ja luovan työskentelyprosessin tukeminen, jokaisen oman uniikin kädenjäljen vahvistaminen, innostus ja oppiminen myös ryhmän sisäisestä vuorovaikutuksesta, sekä oman työskentelyprosessin ja valmiiden töiden reflektointiin kannustaminen.

Kurssilla annetaan monipuolisia havaintoon, mielikuviin, aistimuksiin ja tunteisiin pohjaavia tehtäviä, joita saa tulkita vapaasti haluamallaan tavalla ja haluamillaan materiaaleilla ja taidemuodolla. Kurssilla pyritään vahvistamaan kullekin luonteenomaista ja merkityksellistä kuvantekemisen tapaa. Kurssilla tavoitteena on niin ikään vahvistaa tapaa havainnoida uteliaasti ympäristöään.

Piirtäminen on erityinen havainnoinnin tapa ja kurssilla tutustutaankin luonnosteluun läsnäolon ja tarkkaavaisuuden suuntaamisen metodina. Yhtenä tavoitteena on lisäksi rohkaista omaan itseilmaisuun ja itsekriittisyyden hälvenemiseen.

Kurssi soveltuu hyvin eri alojen taiteilijoille kuin myös aloittelijoille yksilöllisen opetuksensa vuoksi. Ryhmä kokoaakin yhteen ihmisiä, joilla on intohimo kuvantekemiseen, halu kehittää ilmaisuaan sekä vaihtaa kokemuksia ryhmäläisten kanssa. Tarvitsemiaan taitoja oppii jokainen.

Opetus toteutuu lähiopetuksena tilanteen niin salliessa. Jos virustilanne sitä edellyttää, etäohjaus siinä tapauksessa tilanteen mukaan. Kurssin opettajana toimii kuvataiteilija, pitkän linjan taideopettaja Elina Aho-Brennan. Palautteita aiemmista kursseista voit lukea Elinan portfoliosta: https://www.elinaaho.com/palautteita

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautuminen viimeistään 8.1.2023.

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Kevään 2023 aikataulu:
18.1.,15.2.,15.3.,19.4 klo 17-21.

Paikka:
Kriittinen korkeakoulu 
Albertinkatu 27, Helsinki.

Hinta:
160 euroa

Maksuun voi käyttää myös Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai Smartum Saldoa.

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.

Ilmoittaudu mukaan

  Sukupuoli (pakollinen)

  Sukupuolta kysytään lakisääteisen tilastoinnin vuoksi.

  Minulle saa lähettää sähköpostitse tietoja samanlaisista kursseista
  KylläEi

  Liity Kriittisen korkeakoulun tiedotuslistalle
  KylläEi

  Listalaisille lähetetään säännöllisesti tietoa toiminnastamme. Viestejä tulee yksi tai kaksi kuukaudessa.

  *Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

  Kursseja, joista saattaisit olla kiinnostunut

  Valikko