Kirjoita elämästäsi tarinoita 2: Aikuisuus

7.1.-13.4.2025 (Verkkokurssi)

Jokaisen elämässä on aihetta tarinoiksi. Yhä useampi haluaa selvittää kirjoittamalla elämänkulkuaan joko itselleen tai jälkipolville. Haluaisitko sinä kirjoittaa omia aikuisen elämäsi tarinoita?

Kirjoita elämästäsi tarinoita -kurssikokonaisuuden toinen kurssi antaa eväät kirjoittaa aikuisesta elämästäsi tarinoita. Kirjoitustyylisi voi vaihdella asiatekstistä kaunokirjalliseen ilmaisuun. Saat käyttöösi tukun muistelemisen keinoja ja kirjoittamisen menetelmiä. Kannustava ohjaus auttaa kirjoittamisen alkuun ja rohkaisee jatkamaan tarinoiden kirjoittamista.

Kurssin toteutustapa

Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opiskeluna. Kurssin opiskelualustalla on tarvittava ohjaava oppimateriaali ja runsaasti virikkeitä muistelemisen ja kirjoittamisen avuksi. Kahden viikon välein palautat noin viisi sivua pituisen kirjoitustehtävän verkkokurssille opettajan arvioitavaksi.

Ajankohta ja opettajat

Verkkokurssi toteutetaan 7.1.-13.4.2025

Opettajina kirjailija, dramaturgi Riikka Takala ja kirjailija Mika Terho. Kurssin on suunnitellut ja käsikirjoittanut kirjailija, filosofian maisteri Timo Montonen.

Riikka Takala
Mika Terho
Mika Terho

Ohjelma

Kurssin ohjelma noudattelee väljästi elämänkulkua. Paneudumme tehokkaiden muistelemisen, kertomisen ja kirjoittamisen keinojen avulla yhteen aikuisen elämän osa-alueeseen kerrallaan.

Verkkokurssi koostuu seitsemästä asiakokonaisuudesta, kahden viikon jaksoista, joiden aikana tutustut uusiin aiheisiin, kirjoitat ja käyt palautekeskustelua. Saat opettajalta rakentavaa, eteenpäin ohjaavaa palautetta, johon voit vastata. Vain opettajat näkevät heille lähetetyt kirjoitukset, mutta opiskelijoita rohkaistaan hankkimaan muitakin lukijoita tarinoilleen ja julkaisemaan niitä opiskelijoiden lukupiirissä, jossa kurssin osallistujat lukevat ja kommentoivat tarinoita tavallisen ihmisen näkökulmasta. Sitä varten kurssilla on oma keskustelunurkkauksensa, joka on suljettu ulkopuolisilta silmiltä ja korvilta.

Kurssi alkaa 7.1.2025

Kahden viikon jaksot:
1. Aikuistuminen – Käännekohdat
2. Opiskelu – Valokuvat, videot, filmit
3. Työ – Listaaminen, luettelointi
4. Perhe – Yhdessä muistelu, some
5. Harrastukset – Tekoäly
6. Vapaa-aika – Sidosteisuus
7. Osallistuminen – Kuutiopeli
Arviointi

Kursi päättyy 13.4.2024.

Oheislukemisto

Oheislukemistoksi suositellaan Timo Montosen opaskirjaa Kirjoita tarinasi (Otava 2008) tai Kirjoita elämäntarinasi (BoD 2015).
Huom! Voit osallistua kurssille, vaikka et olisi suorittanut kurssikokonaisuuden ensimmäistä osaa, jonka oppimateriaali on kuitenkin käytössäsi.

Hinta: 300 euroa

Kurssille ilmoittautuminen avataan hieman myöhemmin!

Ilmoittautuminen 18.12.2024 mennessä.

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 100 € peruutusmaksun. Peruutus tulee tehdä ennen kurssin alkamista, muutoin kurssista peritään täysi hinta.

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.
Opintokeskus Sivis logo