Kuvataidekoulu

Kurssi on täynnä. Voit ilmoittautua varasijalle.

Tervetuloa tutkimusmatkalle kuvallisen ilmaisun, oman jäljenjättämisen ja havainnoinnin maailmaan! Keskiössä kurssilla on työskentely erilaisista havaintokohteista, kuten elävästä mallista, luonnon ja kaupunkimaiseman sekä rakennetun asetelman teemoista – peilaten työskentelyä myös taidehistoriaan ja itselle merkityksellisiin asioihin.

Tavoitteena on rohkaista opiskelijaa oman kuvallisen ilmaisun prosessin kanssa, vahvistaa itseluottamusta, etsiä itselle merkityksellistä tulokulmaa ja vahvistaa samalla taitoja, herkkyydellä ja voimalla. Millainen on kuvan emotionaalinen lataus? Mikä on itselle tärkeää kuvantekijänä? Miten luoda iloa ja vapautta kuvantekemiseen? Työskentelemme mm. muodon, värin ja viivan kanssa erilaisin taidemateriaalein. Lisäksi merkittävää on jokaisen oman uniikin kädenjäljen vahvistaminen monipuolisilla ja kokeilevilla, moniaistisilla jäljenjättämisen harjoitteilla kannustavassa ja rohkaisevassa ilmapiirissä.

Pääsääntöisesti kurssilla jokainen työskentelee omien taidemateriaalien kanssa, opettajalta saa vinkkejä sopivien materiaalien valintaan. Lisäksi kurssilla on testattavissa erilaisia materiaaleja kunkin kerran tavoitteiden mukaisesti (esimerkiksi hiiltä, ruokotikkuja ja mustetta ym.).

Kevään ohjelmassa on 14 tapaamiskertaa, joista 12 kertaa on opetusta ja 2 kertaa itsenäistä kertaa sovittujen tehtävien parissa ryhmän kanssa. Kurssi toteutuu lähiopetuksena tilanteen niin salliessa. Etäohjaus tilanteen mukaan. Tapaamisia on kevätkaudella niin Albertinkadulla kuin mm. Kasvitieteellisessä puutarhassa ja teemoihin sopivissa näyttelyissä. Mahdolliset museokäynnit opiskelija kustantaa itse.

Kurssin aloitus pe 20.1.2023 klo 11-15. Kevään tarkempi ohjelma 2023 julkaistaan myöhemmin. Luvassa mm. 5 kertaa elävän mallin kanssa työskentelyä, teemoina croquis, pitkä asento, kehollisuus, kuva ja liike, sekä musiikki ja vaatetettu malli. Ei opetusta hiihto- eikä pääsiäislomalla.

Kurssin opettajana toimii kuvataiteilija, pitkän linjan taideopettaja Elina Aho-Brennan, joka on saanut kiitosta ohjaustyylistään. Palautteita aiemmista kursseista voi lukea Elinan portfoliosta: https://elinaaho.com/palautteita

 

Opettajana taiteilija Elina Aho-Brennan.
Ilmoittautuminen Kuvataidekouluun viimeistään 8.1.2023

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

 

OHJELMA

Perjantaisin klo 11-15, alkaen 20.1.2023

20.1., 27.1., 3.2.,10.2., 17.2., (hiihtoloma), 3.3., 10.3., 17.3., 24.3., 31.3., (pääsiäisloma), 14.4., 21.4., 28.4., 5.5. Mallityöskentelyä viisi ensimmäistä kertaa.

Yhteensä 14 perjantaita.

Tarkempi ohjelma tulossa myöhemmin!

 

Paikka:
Kriittinen korkeakoulu 
Albertinkatu 27, Helsinki.

Hinta:
265 euroa

Maksuun voi käyttää myös Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai Smartum Saldoa.

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.

Ilmoittaudu mukaan

  Sukupuoli (pakollinen)

  Sukupuolta kysytään lakisääteisen tilastoinnin vuoksi.

  Minulle saa lähettää sähköpostitse tietoja samanlaisista kursseista
  KylläEi

  Liity Kriittisen korkeakoulun tiedotuslistalle
  KylläEi

  Listalaisille lähetetään säännöllisesti tietoa toiminnastamme. Viestejä tulee yksi tai kaksi kuukaudessa.

  *Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

  Kursseja, joista saattaisit olla kiinnostunut

  Valikko