Kuvataidekoulu

Perjantaisin klo 11-15. alkaen 8.1.

Opiskelu Kuvataidekoulussa

Kuvataidekoulu on kohtaamispaikka ihmisille, jotka kokevat kuvantekemisen tärkeäksi. Moni entinen ja nykyinen opiskelija toimii aktiivisesti kentällä. Ryhmä sopii kaikille, myös vasta-alkajille, lähtötaidoista riippumatta.

Opiskelussa kukin käsittelee itselleen luonteenomaisella tavalla havaintoon ja mielikuviin perustuvia aiheita. Aiheita ovat luonto ja ihminen sekä kaupunki- ja muut rakennetut aiheet. Pienessä ryhmässä, yhteistyössä ohjaajan kanssa etsitään kullekin opiskelijalle tärkeitä sisällöllisiä pyrkimyksiä. Kurssiin sisältyy henkilökohtaisia kotitehtäviä, jotka suunnitellaan kunkin elämäntilanteeseen sopiviksi.

Materiaalit opiskelija hankkii pääosin itse.

Halukkaita kurssilaisia rohkaistaan näyttelytoimintaan, esittelemään kuviaan yksin tai ryhmissä. Yhdessä mietitään kullekin soveltuvia vaihtoehtoja ja käydään läpi, mitä kaikkea näyttelyprosessi sisältää.

Opetustunteja on 60, lisäksi ohjattua itsenäistä työskentelyä. Tarkempi ohjelma tämän sivun alaosassa.

Opettajana taidemaalari Heli Heikkinen www.heliheikkinen.com
Ilmoittautuminen Kuvataidekouluun viimeistään 29.12.2020

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Kuvataidekoulun ohjelma, kevät 2021

Virustilanteesta riippuen kurssi pidetään osittain tai kokonaan etänä. Opetukseen voi joka tapauksessa osallistua aina etänä. Lähiopetuksessa suosittelemme käyttämään maskia.

Virustilanteen aiheuttamaa haittaa pyritään paikkaamaan henkilökohtaisella ohjauksella. Jokaiselle räätälöidään paras mahdollinen työskentelykokonaisuus.

Etäopiskelussa
– henkilökohtainen ohjaus tapahtuu siten, että opiskelija lähettää kuvia valmiista ja keskeneräisistä töistä sekä mahdollisesta kohteesta. Jokaiselle jaetaan oma puhelinaika ohjaukseen.
– ryhmäkatselmuksessa opiskelija lähettää kuvat teoksista koko ryhmälle ja kokoontuminen tapahtuu Meet-työkalun välityksellä puhelimitse.

OHJELMA

8.1. Työskentelyä toisen taiteilijan innoittamana omaan ilmaisuun soveltaen. Mieti kuka tai ketkä taiteilijat juuri nyt sopisivat innoittajaksesi. Voi olla elävä tai edesmennyt kuvantekijä, muusikko, runoilija jne. Voit siis työskennellä ottaen oppia sinun persoonasi sopivalta kuvantekijältä vaikkapa tehden mukaelmia teoksista tai maalata/piirtää esim. runon pohjalta vain saaden inspiraatiota teoksista/teoksesta.

15.1. Työskentelyä toisen taiteilijan innoittamana omaan ilmaisuun soveltaen.

22.1.Työskentelyä toisen taiteilijan innoittamana omaan ilmaisuun soveltaen.

29.1.Piirustusta/maalausta galleriassa tai museossa jos virustilanteen kannalta mahdollista. Etävaihtoehtona tila ja valo kotioloissa.

5.2. Piirustusta/maalausta galleriassa tai museossa jos virustilanteen kannalta mahdollista. Etävaihtoehtona tila ja valo kotioloissa.

2.2. Piirustusta/maalausta galleriassa tai museossa jos virustilanteen kannalta mahdollista. Etävaihtoehtona tila ja valo kotioloissa.

19.2. Elävä malli jos virustilanteen kannalta mahdollista

26.2. Elävä malli jos virustilanteen kannalta mahdollista, itsenäinen työskentely opettajan antamin tehtävin

5.3. Elävä malli jos virustilanteen kannalta mahdollista, itsenäinen työskentely opettajan antamin tehtävin

12.3. Elävä malli jos virustilanteen kannalta mahdollista

19.3. Elävä malli jos virustilanteen kannalta mahdollista

26.3. Elävä malli jos virustilanteen kannalta mahdollista

9.4. Oma aihe Alberinkadulla

16.4. Oma aihe Albertinkadulla

Paikka:
Kriittinen korkeakoulu
Albertinkatu 27, Helsinki.

Hinta:
250 euroa

Maksuun voi käyttää myös Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai Smartum Saldoa.

Ilmoittaudu mukaan

Minulle saa lähettää sähköpostitse tietoja samanlaisista kursseista
    KylläEi

Liity Virtaa tiedotuslistalle
    KylläEi

Listalaisille lähetetään säännöllisesti tietoa toiminnastamme. Viestejä tulee yksi tai kaksi kuukaudessa.

*Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Kursseja, joista saattaisit olla kiinnostunut

Valikko