Luovan kirjoittamisen intensiivikurssi

12.8.-15.9.2024

Luovan kirjoittamisen verkkokurssi tavanomaista tiiviimmällä aikataululla sopii nopeille kertomusten kirjoittajille. Kurssi antaa luovan fiktiivisen proosakerronnan perustiedot, joita opiskelija soveltaa omaperäisesti innostavissa kirjoitustehtävissä.

Verkkokurssi toteutetaan 12.8.-15.9.2024

Opettajina kirjailija Juhani Känkänen, kirjailija Petteri Paksuniemi ja kirjailija, dramaturgi Riikka Takala. Kurssin on suunnitellut ja käsikirjoittanut Timo Montonen.

Juhani Känkänen
Juhani Känkänen
Petteri Paksuniemi
Petteri Paksuniemi
Riikka Takala

 

 

 

 

Luova kirjoittaminen -intensiivikurssin ohjelma

Alustuksia, kirjoitustehtäviä ja keskusteluja seuraavista aiheista:

1. Alku – Salaisuus
2. Dramaattisuus – Virhe
3. Havainnot – Pimeys
4. Näkökulma – Kärjistys
5. Tyylikeinoja – Valittu

Kurssi toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opiskeluna. Kurssin omalla opiskelualustalla on tarvittava ohjaava oppimateriaali ja virikkeitä luovan kirjoittamisen avuksi. Opiskelet kurssin ohjelman puitteissa omaan tahtiisi. Opiskelu ei vaadi läsnäoloa tiettynä kellonaikana tai päivänä. Viiden tai kuuden päivän välein palautat kirjoitustehtävän arvioitavaksi. Vain opettajat näkevät kertomukset, ellet itse lähetä niitä muiden opiskelijoiden luettavaksi yhteisessä keskustelussa. Kurssin ohjelmaan ei kuulu pakollisia verkkotapaamisia esim. Zoomissa tai vastaavassa palvelussa, mutta valmius vapaaehtoiseen verkkokokoukseen on olemassa.

Oheislukemistoksi suositellaan luovan kirjoittamisen verkkokurssien opiskelijoiden antologiaa Salaisuuksia, valheita ja pimeyttä, toimittanut Timo Montonen (BoD 2023).

Tarkemmat tiedot julkaistaan pian. Samoin kurssille ilmoittautuminen avataan pian!

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.
Opintokeskus Sivis logo