Luovan kirjoittamisen johdantokurssi

19.8.-13.10.2024

Luovan kirjoittamisen johdantokurssi sopii sellaisille kirjoittamisesta haaveileville, jotka eivät ole aiemmin kirjoittamista harrastaneet tai joiden aktiivisesta kirjoittamisesta on pitkä aika. Jos kirjoitit viimeksi koulussa, tämä on sinun kurssisi! Tavoitteena on saada alustava käsitys kaunokirjallisen kirjoittamisen osatekijöistä kirjoittamalla tehtävänantojen mukaisia kertomuksia.

Verkkokurssi toteutetaan 19.8.-13.10.2024

Opettajina kirjailija ja dramaturgi Riikka Takala, kirjailija Petteri Paksuniemi ja kirjailija Mika Terho. Kurssin on suunnitellut ja käsikirjoittanut Timo Montonen.

Riikka Takala
Petteri Paksuniemi
Petteri Paksuniemi
Mika Terho
Mika Terho

Luovan kirjoittamisen johdantokurssin ohjelma

Kirjoitustehtäviä ja keskusteluja seuraavista aiheista:

1. Kuvaus – Kielikuvia
2. Monologi – Lausemuotoja
3. Dialogi – Eeppinen kohtaus
4. Toiminta – Kolmen tosilauseen tekniikka
5. Valhe – Kuutiopeli

Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opiskeluna. Kurssin omalla opiskelualustalla on tarvittava ohjaava oppimateriaali ja virikkeitä luovan kirjoittamisen avuksi. Puolentoista viikon välein opiskelija palauttaa kirjoitustehtävän arvioitavaksi. Arvioinnissa pyritään rakentavaan, analyyttiseen palautteeseen. Vain opettajat näkevät kirjoitukset, ellei opiskelija itse lähetä niitä muiden opiskelijoiden luettavaksi yhteisessä keskustelussa. Keskustelut käydään kirjoittamalla, kommentoimalla ja palauttamalla tekstejä kurssialustan keskustelupalstalle. Kurssin ohjelmaan ei kuulu pakollisia verkkotapaamisia esim. Zoomissa tai vastaavassa palvelussa, mutta valmius vapaaehtoiseen verkkokokoukseen on olemassa.

Oheislukemistoksi suositellaan luovan kirjoittamisen verkkokurssien opiskelijoiden antologiaa Salaisuuksia, valheita ja pimeyttä, toimittanut Timo Montonen (BoD 2023).

Huom! Kurssin suorittaneella on mahdollisuus osallistua Plus Jatkoille, neljän viikon maksulliseen (210 €) jatkokurssiin, joka pidetään varsinaisen kurssin päätyttyä. Ilmoittautuminen Plus Jatkoille opettajille kurssin aikana.

Ilmoittautuminen kurssille Opintokeskus Siviksen sivujen kautta: https://sivisverkko.ok-sivis.fi/#/koulutus/69396

Ajankohta: 19.8.-13.10.2024

Paikka: Kurssi toteutuetaan kurssin omalla verkkoalustalla.

Kurssin hinta: 255,00 €

Ilmoittautuminen viimeistään 4.8.2024.

Tervetuloa mukaan!

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti 4.8.2024, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 100 euron peruutusmaksun. Peruutus tulee tehdä ennen kurssin alkamista.

Vapaan sivistystyön tukileikkausten takia olemme valitettavasti olleet pakotettuja nostamaan kurssin hintaa.

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.
Opintokeskus Sivis logo