Etäkurssi säeromaanin kirjoittamisesta

Kurssi on täynnä. Voit halutessasi ilmoittautua varasijalle.

Kurssilla perehdytään säeromaaniin kaunokirjallisuuden muotona. Kurssi on tarkoitettu kirjoittajille, joita säeromaani kiinnostaa tai joiden säeromaanikäsikirjoitus on keskeneräinen ja kaipaa buustia. Kurssi on keskusteleva, innostava ja käytännönläheinen ja sisältää sekä lukemis- että kirjoitustehtäviä.

Vetäjänä toimii kirjailija ja kustannusalan monitoimi-ihminen J.S. Meresmaa, jonka säeromaanitrilogian ensimmäinen teos Dodo (2020) sai Blogistanian Kuopus-palkinnon ja Topelius- ehdokkuuden ja trilogian toinen osa Khimaira (2021) on kerännyt kiittäviä kritiikkejä. Päätösosa Kerberos ilmestyy syksyllä 2022.

J.S. Meresmaa. Kuva: Minna Jerrman
J. S. Meresmaa (Kuva: Minna Jerrman)

Kurssin ohjelma

  • la 5.3. klo 10.00-13.15 Säeromaani muotona tutustutaan säeromaanin historiaan, muotoon ja muodon merkityksiin
  • la 12.3. klo 10.00-13.15 Säeromaani äänenä haetaan omaa ääntä ja ilmaisua säemuotoiseen kerrontaan ja pohditaan kertojaääntä
  • la 19.3. klo 10.00-13.15 Säeromaani tarinana perehdytään juonenkuljetuksen ja tarinankerronnan näkökohtiin säeromaanissa
  • la 26.3. klo 10.00-13.15 Säeromaani lyriikkana tutkitaan tapoja käyttää kieltä ja lyriikan keinoja säeromaanissa

Lisäksi itsenäistä työskentelyä

Opetus etäyhteydellä Zoom-alustalla. Tarvitset vain tietokoneen, tabletin, tai vastaavan älylaitteen ja internetyhteyden. Teknistä tukea Kriittisen toimistolta tarvittaessa.

Hinta: 130 euroa

 

Ilmoittautuminen viimeistään 20.2.2022.

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.
Opintokeskus Sivis logo

Kursseja, joista saattaisit olla kiinnostunut

Valikko