Tiedostamattoman kirjoittaminen: Kaipaus

la 11.6. ja 18.6.2022

Kaipaus kirjoittamisen ja taiteen lähteenä

Tällä Tiedostamattoman kirjoittamisen kurssilla perehdytään kaipaukseen. Kokemukseen, joka kuljettaa ihmistä eteenpäin, saa etsimään ja toivomaan, että löytäisi jotain kauan sitten kadotettua tai jotain sanatonta, jota on aina odottanut.

Kurssi on osa Tiedostamattomattoman kirjoittamisen sarjan jatkumoa.

Tiedostamaton voi olla voiman ja luovuuden lähde tai painajaisten syntysija. Se mikä ei ole tietoisessa mielessämme on varastoitunut tiedostamattomaan, siellä asustavat myös unohtuneet ja muistin ulottumattomissa olevat tapahtumat sekä myös meille tuntemattomat piirteemme ja ilon aiheet.

Tiedostamatonta on kuitenkin vaikea lähestyä, koska se tuntuu pakenevan, eikä myöskään ymmärrä arkikieltä, ei käskyjä, eikä järjen ääntä. Tiedostamattomaan voi kuitenkin saada yhteyden luovan toiminnan kuten esimerkiksi kirjoittamisen avulla, sekä harjoitusten kautta, joilla tavoitetaan ruumiiseen tallentuneita tunteita sekä rentoutetaan hermostoa.

Tiedostamattoman kirjoittamisen kurssilla kirjoitetaan ohjatusti lyhyitä tarinoita, joiden kautta voi avautua mahdollisuus työstää omaa alitajuntaansa. Teemme myös rentoutumisharjoituksia, jotta mieli ja ruumis tulee otollisemmaksi kirjoittamisprosessille. Keskitymme myös tiedostamattoman kehollisiin ilmenemisiin, koska ne voivat toimia portteina alitajunnan ymmärykselle. 

Kurssi on yhdeksäs osa keväällä 2016 alkanutta lyhytkurssien sarjaa. Kurssille voi kuitenkin hyvin osallistua, vaikkei olisi aiemmilla kursseilla ollutkaan.

Aiempien kurssien teemoja kerrataan, mutta myös uusia asioita käsitellään.

Kurssi sopii kaikille, jotka tahtovat syystä tai toisesta työstää tiedostamatontaan kirjoittamalla. Kurssi ei vaadi erityisiä ennakkotietoja tai taitoja.

Opettajana psykoterapeutti ja filosofi Elli Akrén-Ebbe.

 

Kurssin ohjelma

11. ja 18.6.2022

la 11.6. klo 10.00-17.00 (Lähiopetus)

la 18.6. klo 10.00-16.00 (Etäopetus)

Toisen opetuspäivän jatkoksi pidetään tunnin mittainen avoin ja maksuton esitelmä ymmärryksen ruumiillisesta, tiedostamattomasta kehityksestä. Siitä tulossa lisätietoja lähiaikoina.

Paikka: Iso Roobertinkatu 20-22, Helsinki / Zoom.

Hinta: 140 euroa

Ilmoittautuminen viimeistään 31.5.2022

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.

Ilmoittaudu mukaan

  Sukupuoli (pakollinen)

  Sukupuolta kysytään lakisääteisen tilastoinnin vuoksi.

  Minulle saa lähettää sähköpostitse tietoja samanlaisista kursseista
  KylläEi

  Liity Kriittisen korkeakoulun tiedotuslistalle
  KylläEi

  Listalaisille lähetetään säännöllisesti tietoa toiminnastamme. Viestejä tulee yksi tai kaksi kuukaudessa.

  *Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

  Kursseja, joista saattaisit olla kiinnostunut

  Valikko