Kokemuksia Fokusoinnista

Takaisin kurssin etusivulle

Palautteita fokusointikursseista:

”Fokusoinnin ansiosta olen oppinut kuuntelemaan kehoani ja käyttämään sitä kompassina arkisissa tilanteissa sekä suurempien elämänkysymysten edessä.”

”Kuinkakohan monessa kirjassa olen törmännyt kehoitukseen kuuntelemaan itseä, mutta juuri koskaan ei kerrota miten. Fokusointi on työkalu itsen kuunteluun.”

”Fokusointi on auttanut minua monella tapaa. Pystyn nyt omatoimisesti tutkimaan esimerkiksi, että mikä minua jossakin asiassa estelee tai pelottaa, ja pystyn myös poistamaan noita esteitä. On helpottavaa ja taianomaista, kun en tarvitse sellaiseen tutkiskeluun enää välttämättä aina ammattilaisen apua.”

”Olen oppinut, että se, mitä mielellämme ajattelemme ja järkeilemme, on vain jäävuoren huippu. Meidän kehossamme on sen lisäksi valtavasti ei-sanallisesti jäsentynyttä tietoa ja viisautta. Kun tuon kehon tiedon ja viisauden ottaa elämäänsä mukaan, elämästä tulee syvempää, kokonaisvaltaisempaa, nautinnollisempaa, helpompaa.”

”Fokusointikurssit ovat antaneet minulle todella tärkeän työkalun elämääni. Tai oikeastaan, jos fokusointia harjoittaa ahkerasti, siitä tulee suorastaan elämäntapa, kuten itsellenikin siitä on alkanut muodostua.”

”Anna ohjaa hyvin ryhmää, ryhmäyttää ihmiset, osallistuu myös itse fokusointiin ja toimii parina, hyvä kuuntelija, aivan ihana tapa kohdata ja luottamus häneen syntyy nopeasti.”