Kriittisen galleria

Tervetuloa Kriittisen korkeakoulun virtuaaliseen galleriaan!

Kuvat elämän rakennuspuina

Itsenäisen kuvatyöskentelyn ryhmä kokoontuu kerran kuussa yhteisen
tehtävän pohjalta syntyneiden teosten äärelle. Ryhmän jäseniä yhdistää rakkaus taiteeseen, intohimo kehittyä sekä ihmisenä että kuvantekijänä, halu kulkea kukin omaa polkuaan muita kannustaen.

Tehtävien tarkoituksena on toisaalta houkutella omasta elämästä esiin nousevia asioita kuvalliseen muotoon, toisaalta kehittää tekijöiden teknisiä valmiuksia sekä henkilökohtaista suhdetta taidehistoriaan.

Ryhmän vetäjänä olen yhä uudelleen hämmästynyt ja vaikuttunut siitä, minkälaisia syvyyksiä ja horisontteja eteemme jokaisella kokoontumiskerralla avautuu. Näyttelyn teokset on koottu pääosin kevään 2021 sadosta.

Näyttelyn taiteilijat: Marja Heinonen, Lotta Wigelius-Wulff, Saara Nurmi, Jonna Kantor, Jatta Ylppö, Anna Järvinen.

Selaa näyttelyn kuvia alla olevasta galleriasta joko painamalla nuolia oikealle ja vasemmalle tai klikkaamalla kuvia alla näkyvästä listasta. Jokaisen taiteilijan osuuden alussa on taiteilijan esittelyteksti omana kuvanaan.

Inhimillistä

Elävän mallin piirustus on osa perinteistä kuvataideopiskelua. Mallin avulla opiskellaan ja ilmaistaan hyvin monenlaisia asioita, joista useimpia on vaikea sanallistaa. Tärkeä osuus on nopealla croquis-työskentelyllä, jossa asento vaihtuu jopa minuutin välein.

Näyttelyn teokset ovat Kuvataidekoulun keväältä 2021. Meillä oli onni saada malliksi mahtavan inspiroiva performanssitaiteilija, Sami Juhani Rekola. Työskentely  tapahtui etänä, mallin kuva välittyi opiskelijoille ruudun välityksellä.

Ryhmän vetäjä ja näyttelyn kuraattori, taidemaalari Heli Heikkinen ylpeänä esittelee taiteilijat: 

Marja Heinonen, Jatta Ylppö, Riitta Tuomisto, Elina Aho-Brennan, Sara Nuortie, Lotta Wigelius-Wulff, Seppo Saari ja Anniina Dunder-Berg.

Selaa näyttelyn kuvia alla olevasta galleriasta joko painamalla nuolia oikealle ja vasemmalle, tai klikkaamalla kuvia alla näkyvästä listasta. Jokaisen taiteilijan osuuden alussa on taiteilijan esittelyteksti omana kuvanaan. Marja Heinosen osuuden alussa myös Anniina Dunder-Bergin maalaama muotokuva Marjasta.

Valikko