Henriikka Tavi

Henriikka Tavi  on runoilijakirjailija, jonka tuotantoa on luonnehdittu mm. kokeelliseksi, leikkisäksi ja kielitietoiseksi. Tavi on saanut teoksistaan paljon tunnustusta ja useita palkintoja. Taville on luontaista pyrkiä venyttämään kirjallisuuden ja runouden rajoja. Runoteostensa lisäksi Tavi on julkaissut yhden romaanin sekä mm. kääntänyt lastenkirjallisuutta ja filosofia tekstejä.  Tavi on valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan teoreettinen filosofia. Hän on toimittanut Tuli&Savu-runouslehteä ja ollut perustamassa Osuuskunta Poesiaa, jonka aktiivinen jäsen hän edelleen on. Tavi on intohimoinen musiikin ja kuorolaulun harrastaja.

Tavi on käynyt Kriittisen kirjoittajalinjan vuosina 2004-2006 ja opettanut itse Kriittisessä korkeakoulussa vuodesta 2013 alkaen. Hän opettaa kirjoittamista mahdollisuuksien mukaan muuallakin, esimerkiksi Kirjan talolla Turussa sekä satunnaisesti Taideyliopistolla.

Kirjoittajana Tavi on kiinnostunut mm. muodosta, poetiikasta, rytmistä; affekteista, tunteista, intensiteetistä ja ennen kaikkea havainnosta. Samat asiat kiinnostavat häntä myös vastaanottoteksteissä, genrestä riippumatta.

Edellinen artikkeli
DECA peräänkuuluttaa digitaalisen informaatiolukutaidon huomioimista tulevissa hallitusohjelmaneuvotteluissa
Seuraava artikkeli
Markus Nummi