Arki-iltaisin 31.5.-22.6.2021
*Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.
Kurssi tuo ymmärryksen siitä, mitä koko draama itse asiassa on, miten se on kehittynyt moderniksi ilmaisuksi, ja mitä asioita meidän tulee ottaa huomioon luodaksemme syvempää ja mielenkiintoisempaa tarinaa.
Kurssin sisältöön kuuluvat mm.
Kurssi pohjautuu syventävään itsetuntemukseen, arkkityyppien merkitykseen sekä eri maailmankäsitysten pohjia yhdistelevään teoreettiseen opetusrunkoon.
Kurssilla kehitellään kunkin oman idean tai siemenen pohjalta draamallista tarinaa, joka tehdään formaattiin. Kurssi sopii harrastelijakirjoittajille, alalle pyrkiville, sekä ammattilaisille ja kaikille niille, joita kiinnostaa elokuvan draamamuodon kautta tarinan lähestyminen (esim. eri multimedia-alan toimijat ja pelien kehittäjät). Kurssi sopii myös yleissivistykseksi aiheesta kiinnostuneelle.
Kurssille ilmoittautuva lataa itselleen verkosta ilmaisen Celtx-ohjelman tai vastaavan ilmaisen käsikirjoitusohjelman, johon rakennetaan omaa tarinaa. Kurssille ilmoittaudutaan ajoissa ja kurssin ohjaaja antaa ennakkoon tehtäviä, joita sitten lähdetään viemään eteenpäin kurssin aikana (kunkin oman tarinan pohjalta). Kurssi koostuu vuoropäivinä teoriasta sekä kirjoituspäivistä. Kurssilla on olennaista se, että mukaan tulijoilla on jokin idea, päähenkilö tai tarina siemenmuodossa. Sitä voidaan kurssilla syventää ja viedään eteenpäin.
Kurssin vetäjänä toimii elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja laulaja-lauluntekijä Petri Hakkarainen, joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Pete Europa. Lue opettajan tarkempi esittely täältä.
Ilmoittautuminen viimeistään sunnuntaina 16.5.2021.
Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.
Paikka: Etänä Zoom-alustalla. Pandemiatilanteen mukaan mahdollista osallistua myös lähiopetukseen Kriittisellä korkeakoululla osoitteessa Albertinkatu 27, Helsinki.
Ajankohta: arki-iltaisin 31.5.-22.6.2021
ma-to 31.5 – 3.6. klo 17.00-19.30
ma-to 7. – 10.6. klo 17.00-19.30
ma-to 14. – 17.6. Klo 17.00-19.30
ma-ti 21.-22.6. klo 17.00-19.30
Lisäksi itsenäistä työskentelyä.
Hinta: 310/260 euroa (alennettu hinta opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille. Ilmoitathan mahdollisen alennusperusteen ilmoittautumisen yhteydessä!)