Elokuvakäsikirjoituksen tekeminen

Arki-iltaisin 31.5.-22.6.2021

Kurssi tuo ymmärryksen siitä, mitä koko draama itse asiassa on, miten se on kehittynyt moderniksi ilmaisuksi, ja mitä asioita meidän tulee ottaa huomioon luodaksemme syvempää ja mielenkiintoisempaa tarinaa.

Kurssin sisältöön kuuluvat mm.

• Käsikirjoituksen aloituksen merkitys ja miten ja mihin aloitus sitoo draaman käsittelyssä.
  • Arkkityypit ja niiden taustakehitys ja miten arkkityypit muuntuvat draaman osatekijöiksi ja henkilöiksi.
  • Päähenkilön monisyisen rakentamisen tärkeys juonirakenteen kannalta.
  • Polariteettien ymmärtäminen
  • Arkkityyppien psykologiset vaikutukset ja niiden kirjoittaminen päähenkilöön ja tarinaan
  • Miten syvyyspsykologia muuntuu draaman kaareksi eli draaman varsinaiset syvyys- ja lineaariset rakenteet.

Kurssi pohjautuu syventävään itsetuntemukseen, arkkityyppien merkitykseen sekä eri maailmankäsitysten pohjia yhdistelevään teoreettiseen opetusrunkoon.

Kurssilla kehitellään kunkin oman idean tai siemenen pohjalta draamallista tarinaa, joka tehdään formaattiin. Kurssi sopii harrastelijakirjoittajille, alalle pyrkiville, sekä ammattilaisille ja kaikille niille, joita kiinnostaa elokuvan draamamuodon kautta tarinan lähestyminen (esim. eri multimedia-alan toimijat ja pelien kehittäjät). Kurssi sopii myös yleissivistykseksi aiheesta kiinnostuneelle.

Kurssille ilmoittautuva lataa itselleen verkosta ilmaisen Celtx-ohjelman tai vastaavan ilmaisen käsikirjoitusohjelman, johon rakennetaan omaa tarinaa. Kurssille ilmoittaudutaan ajoissa ja kurssin ohjaaja antaa ennakkoon tehtäviä, joita sitten lähdetään viemään eteenpäin kurssin aikana (kunkin oman tarinan pohjalta). Kurssi koostuu vuoropäivinä teoriasta sekä kirjoituspäivistä. Kurssilla on olennaista se, että mukaan tulijoilla on jokin idea, päähenkilö tai tarina siemenmuodossa. Sitä voidaan kurssilla syventää ja viedään eteenpäin.

Kurssin vetäjänä toimii elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja laulaja-lauluntekijä Petri Hakkarainen, joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Pete Europa. Lue opettajan tarkempi esittely täältä.

Ilmoittautuminen viimeistään sunnuntaina 16.5.2021.

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Kurssin ohjelma

Paikka: Etänä Zoom-alustalla. Pandemiatilanteen mukaan mahdollista osallistua myös lähiopetukseen Kriittisellä korkeakoululla osoitteessa Albertinkatu 27, Helsinki.

Ajankohta: arki-iltaisin 31.5.-22.6.2021

ma-to 31.5 – 3.6. klo 17.00-19.30
ma-to 7. – 10.6. klo 17.00-19.30
ma-to 14. – 17.6. Klo 17.00-19.30

ma-ti 21.-22.6. klo 17.00-19.30

Lisäksi itsenäistä työskentelyä.

Hinta: 310/260 euroa (alennettu hinta opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille. Ilmoitathan mahdollisen alennusperusteen ilmoittautumisen yhteydessä!)

Ilmoittaudu mukaan

Minulle saa lähettää sähköpostitse tietoja samanlaisista kursseista
    KylläEi

Liity Virtaa tiedotuslistalle
    KylläEi

Listalaisille lähetetään säännöllisesti tietoa toiminnastamme. Viestejä tulee yksi tai kaksi kuukaudessa.

*Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Kursseja, joista saattaisit olla kiinnostunut

Valikko