Esseekurssi: Toisenlaisia maailmoja

Kurssi on täynnä. Voit ilmoittautua jonoon.

 

Kirjoituskurssin aikana kirjoitetaan esseitä, joissa on mahdollista kokeilla ohjaajien tuella erilaisia lähestymistapoja lajityyppiin. Esseen lähtökohtana voi olla esimerkiksi pop-tähti, ystävyys, lähiluonto, elämän soittolista, oma lemmikki, lempiruoka, runo, kuuluisa teoreetikko tai muodin suuntaus.

Kirjoituskurssilla essee voi olla journalistinen tai yhdistää eri kirjallisuuden lajeja. Opettajia on kaksi, koska haluamme mahdollistaa journalistisen ja lyyrisen esseen tyyleihin tutustumisen kurssin aikana.

Jokaisen kirjoittajan ominaiseen havaintoon tutustuminen on tärkeä osa kurssin tavoitetta. Oman havainnon vahvistaminen auttaa luomaan tarkkoja, vinoja ja yllätyksellisiä näkökulmia kirjoittamiseen. Tästä syystä tarjoamme kurssilla useita mahdollisuuksia henkilökohtaiseen palautteeseen ohjaajien kanssa.

Jaamme osallistujille paljon materiaalia erilaisista esseistä suomeksi ja englanniksi. Teetämme opetuskerroilla kirjoitusharjoituksia, joiden avulla voi tutustua erilaisiin kirjoittamisen keinoihin, kuten rytmiin, metaforaan ja syntaksin leikkauksiin.

Painotamme osallistujien oman työskentelyn tukemista. Omaa tekstiä tai tekstikokonaisuutta voi työstää kaikissa kirjoitusharjoituksissa ja tekstipalautteessa. Työskentelyn lähtökohta voi olla yksittäisten esseiden kirjoittaminen tai esseevalikoiman työstäminen vuoden aikana. Kurssin kevät- ja syyskaudelle ilmoittaudutaan erikseen, joten kevätkauden jälkeen voi päättää, haluaako jatkaa kurssia koko vuoden.

Ohjaajina toimivat:

Maaria Ylikangas on kriitikko ja esseisti, joka työskentelee tällä hetkellä Kritiikki näkyy! -hankkeen koordinaattorina.

Aurora Ala-Hakula on kirjailija ja esseisti, joka käsittelee työskentelyssään yksilötekijyyden vaihtoehtoja, muutosta ja konkreettisia utopioita.

Ohjaajat ovat olleet toimittajana teoksessa Säihkyvät utopiat: esseemixtape (S&S: 2022).

Ilmoittautuminen kevätkaudelle 2023 viimeistään 9.1.2023.

 

Kurssin ohjelma

Kurssille ilmoittaudutaan yhdelle lukukaudelle kerrallaan. Kurssi jatkuu syksyllä 2023, jolle ilmoittaudutaan erikseen.

Kevätlukukauden 2023 aikataulu: lauantaisin klo 10-15

28.1.: oma havainto

18.2.: esseetyypit

25.3.: lyyrinen essee

29.4.: kirjoittamisen keinot

27.5.: feministiset utopiat

Paikka: Albertinkatu 27, Helsinki.

Lukukauden hinta: 190 euroa

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Muoto: Lähiopetus (Tälle kirjoituskurssille ei ole mahdollista osallistua etänä taikka hybridinä)

Syyskausi 2023: Syyskuu, lokakuu, marraskuu, joulukuu. Teemat ilmoitetaan kevätkauden jälkeen. Ilmoittautuminen syyslukukaudelle erikseen.

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.

Ilmoittaudu mukaan

  Sukupuoli (pakollinen)

  Sukupuolta kysytään lakisääteisen tilastoinnin vuoksi.

  Minulle saa lähettää sähköpostitse tietoja samanlaisista kursseista
  KylläEi

  Liity Kriittisen korkeakoulun tiedotuslistalle
  KylläEi

  Listalaisille lähetetään säännöllisesti tietoa toiminnastamme. Viestejä tulee yksi tai kaksi kuukaudessa.

  *Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

  Kursseja, joista saattaisit olla kiinnostunut

  Valikko