Kirjoita elämästäsi tarina

Ilmoittaudu 28.8. mennessä!

Jokaisen elämässä on aihetta tarinaksi. Yhä useampi haluaa kirjoittaa tarinansa muistiin itselleen tai jälkipolville. Haluaisitko sinä kirjoittaa oman tarinasi?

Kurssi antaa eväät kirjoittaa elämästäsi tarinan. Kirjoitustyylisi voi vaihdella asiatekstistä kaunokirjalliseen ilmaisuun. Saat käyttöösi tukun muistelemisen keinoja ja kirjoittamisen menetelmiä. Kannustava ohjaus auttaa kirjoittamisen alkuun ja rohkaisee jatkamaan tarinan loppuun.

Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opiskeluna. Kurssin omilla sivuilla on tarvittava ohjaava oppimateriaali ja runsaasti virikkeitä muistelemisen ja kirjoittamisen avuksi. Kahden viikon välein palautat kirjoituksesi verkkokurssille, jossa saat rakentavaa palautetta kurssin opettajilta.

Verkkokurssi toteutetaan 12.9.2022-30.4.2023 (kolmen viikon joululoma).

Kurssille otetaan enintään 16 opiskelijaa.

Opettajina kirjailija, filosofian maisteri Timo Montonen ja kirjailija, dramaturgi Riikka Takala.

Timo Montonen
Riikka Takala

 

 

 

 

OHJELMA

Kurssin ohjelma noudattelee elämänkulkua. Paneudumme tehokkaiden muistelemisen, kertomisen ja kirjoittamisen keinojen avulla yhteen elämänvaiheeseen kerrallaan.

Verkkokurssi koostuu 15 asiakokonaisuudesta, kahden viikon jaksosta, jona aikana tutustumme uusiin aiheisiin, kirjoitamme ja käymme palautekeskustelua. Vain opettajat näkevät opiskelijoiden kirjoitukset, elleivät opiskelijat itse julkaise niitä kurssin yhteisessä keskustelussa.

 1. Suunnitelma/Alkusanat
 2. Lapsuudenkotini
 3. Kavereiden kanssa
 4. Koululaisena
 5. Lapsuuden loppu
 6. Nuoruuteni
 7. Aikuiseksi
 8. Opiskelijana
 9. Työssä ja toimessa
 10. Harrastuksissa
 11. Minun perheeni
 12. Osallistujana
 13. Vapaalla
 14. Tarinan lopetus
 15. Arviointi/Jälkisanat

Voit myös tehdä itsellesi oman suunnitelman kirjoitustehtäviesi aiheiksi, juuri sinun tarinaasi sopivan tehtäväluettelon omine kirjoitusaiheinesi.

Oheislukemistoksi suositellaan Timo Montosen opaskirjaa Kirjoita tarinasi (Otava 2008) tai Kirjoita elämäntarinasi (BoD 2015).

Ilmoittautuminen viimeistään 28.8. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Jos peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut, peritään maksu kokonaan.

Hinta: 410 euroa

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.
Opintokeskus Sivis logo

Kursseja, joista saattaisit olla kiinnostunut

Valikko