Kirjoita elämästäsi tarina

Ilmoittautuminen 30.8.2021 mennessä.

Jokaisen elämässä on aihetta tarinaksi. Yhä useampi haluaa kirjoittaa tarinansa muistiin itselleen tai jälkipolville. Haluaisitko sinä kirjoittaa oman tarinasi? Tämä verkkokurssi antaa eväät kirjoittaa elämästäsi tarinan. Saat käyttöösi tukun muistelemisen keinoja ja kirjoittamisen menetelmiä. Kannustava ohjaus auttaa kirjoittamisen alkuun ja rohkaisee jatkamaan tarinan loppuun.

Verkkokurssi toteutetaan 13.9.2021–24.4.2022

Kurssille otetaan enintään 15 opiskelijaa.

Opettajina kirjailija, filosofian maisteri Timo Montonen ja kirjailija, dramaturgi Riikka Takala.

Timo Montonen

Riikka Takala

OHJELMA

Kurssin ohjelma noudattelee elämänkulkua. Paneudumme tehokkaiden muistelemisen, kertomisen ja kirjoittamisen keinojen avulla yhteen elämänvaiheeseen kerrallaan. Syntymäajankohdan maailmasta ja lapsuudenkodista alkaen kirjoitamme kavereista ja leikeistä, kouluista ja harrastuksista, lapsuuden lopusta ja nuoruudesta, opiskeluista ja aikuistumisesta, aikuisen elämästä, perheestä, työstä ja vapaa-ajasta.

Verkkokurssi koostuu 15 asiakokonaisuudesta, kahden viikon jaksosta, jona aikana tutustutaan uusiin aiheisiin, kirjoitetaan ja käydään palautekeskustelua. Vain opettaja näkee opiskelijoiden kirjoitukset, elleivät nämä itse julkaise niitä kurssin yhteisessä keskustelussa.

1. Johdatus opiskeluun – Tee suunnitelma
  2. Muistin ja tarinoinnin avuksi – Elämä lyhyesti
  3. Lapsuudenkoti – Muistele, eläydy, tulkitse
  4. Kaverit ja leikit – Kerro ja kuvaa
  5. Koulu – Kielen tehtäviä
  6. Lapsuuden loppu – Havainnollistaminen
  7. Nuoruus – Konflikti ja kohtaus
  8. Aikuistuminen – Jatkumo vai käännekohta?
  9. Aikuisuus – Elämän ja kielen sidoksisuus
  10. Vapaa-aika – Kirjoittamisen vapaus
  11. Tarinan loppu – Mitä tämä kaikki merkitsee?
  12. Rajaaminen ja täydentäminen – Keskity olennaiseen
  13. Toimittaminen – Tarkista, korjaa, hio
  14. Käsikirjoitus kirjaksi – Kuka kustantaa?
  15. kurssi päättyy – Kertaus ja arviointi

Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opiskeluna. Kurssin omilla sivuilla on tarvittava ohjaava oppimateriaali ja runsaasti virikkeitä muistelemisen ja kirjoittamisen avuksi. Kahden viikon välein palautat kirjoituksesi verkkokurssille, jossa saat palautetta kurssin ohjaajilta. Vain ohjaajat näkevät kirjoituksesi, ellet itse lähetä niitä muiden opiskelijoiden luettavaksi yhteisessä keskustelussa.

Oheislukemistoksi suositellaan Timo Montosen opaskirjaa Kirjoita tarinasi (Otava 2008) tai Kirjoita elämäntarinasi (BoD 2015).

Ilmoittautuminen viimeistään 30.8.2021.

Peruutusehdot:  peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Hinta: 410 euroa

Ilmoittaudu mukaan

Minulle saa lähettää sähköpostitse tietoja samanlaisista kursseista
    KylläEi

Liity Virtaa tiedotuslistalle
    KylläEi

Listalaisille lähetetään säännöllisesti tietoa toiminnastamme. Viestejä tulee yksi tai kaksi kuukaudessa.

*Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Kursseja, joista saattaisit olla kiinnostunut

Valikko