Lyhytkurssi: Pyhän kokemus

28.-29.9.2024

 

Omien rajojen ylittyminen, jonkin muun läsnäolon tunne, yhteyden ja selkeyden kokemukset, rauha, ilo, mystisyys ja kokemus johdatuksesta jotakin kohti voivat kaikki olla osa pyhän kohtaamista. Millainen on pyhän kokemus?

Fokusoinnin lyhytkurssilla tutkitaan pyhän kokemusta kehollisten tuntemusten kautta. Fokusointi-menetelmän tunteminen ei ole pakollista työpajaan osallistumista varten.

Fokusointi perustuu luontaiseen taipumukseen muodostaa merkityksiä kehosta käsin (Felt Sense, kehollinen merkitystuntemus). Fokusoinnin kehittäjä filosofi ja psykologi E.T. Gendlin kirjoittaa, että ennen psykoanalyysin mukanaan tuomaa sisäisyyteen kääntymisen harjoittamista, pääsy sisäiseen elämään oli vain runoilijoilla ja mystikoilla. Gendlinin mukaan itsestä kumpuavaan mystisen tai uskonnollisen kokemuksen alkuperään on mahdollista saada kosketus fokusoinnin avulla.

Avaus mystisen kokemukseen tarkasteluun kehon kautta on harvinainen, sillä länsimaisissa ajatteluperinteissä hengellisyyttä on pidetty ruumiillisuudesta eroavana ja suorastaan ruumiin ulossulkevana ilmiönä. Pyhä tai mystinen kokemus sellaisena kuin se on kehoon juurtunut, on kuitenkin tavoitettavissa yksinkertaisen asennemuutoksen ja harjoittelun avulla.

Lyhytkurssilla opimme, miten on mahdollista löytää, vahvistaa ja hienosäikeistää sisäisiä kokemuksia pyhästä ja mystisestä suuntaamalla huomio siihen, miten ne kehossamme asettuvat. Opimme tekemään tilaa sille, mikä odottaa tulevansa kuulluksi, mitä se sitten ikinä onkin.

Tällä lyhytkurssilla fokusoinnin perusteiden osaamisesta on hyötyä, mutta myös vasta-alkajat ovat tervetulleita. Minkäänlaista uskomista tai uskonnollisuutta ei edellytetä, kiinnostus ja uteliaisuus kehon viestien kuuntelemiseen riittää.

Lue kokemuksia Fokusoinnista täältä

Tervetuloa kaikki kiinnostuneet!

Aika: Kurssi (14h) toteutetaan 28.-29.9.2024 klo 10-17

Paikka: Virtaa-Galleria Kirkkokatu 1 00170 Helsinki

Hinta: 220,00 €

Ilmoittautuminen kurssille Opintokeskus Siviksen sivujen kautta: https://sivisverkko.ok-sivis.fi/#/koulutus/69449

Ilmoittautumiset viimeistään 9.9.2024.

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti 9.9.2024, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruutus tulee tehdä ennen kurssin alkamista.

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.
Opintokeskus Sivis logo