Filosofisen praktiikan koulutuksen opettajat

Vastuuopettajat

Heikki Vuorila

FM Heikki Vuorila on filosofi ja filosofian praktikko sekä filosofisen antropologian (ml. hermeneuttinen ihmistieteen filosofia), eksistentiaalisen fenomenologian sekä maailmankuvan ja filosofisen ihmiskäsityksen asiantuntija. Hän on opettanut pitkään filosofisen praktiikan toimintamuotoja (sokraattinen dialogi ja filosofin vastaanotto) etenkin vapaan sivistystyön oppilaitoksissa.

Vuorila toimii yritysten neuvonantajana. Hän työskentelee myös oman toiminimen WiseStudion kautta, jossa hän on kehittänyt henkilöille kahdenkeskisiä ja ryhmille monenkeskeisiä WiseDialogeja.

Vuorila on Suomen Filosofisen Yhdistyksen (SFY ry) jäsen ja Filosofisen Praktiikan Verkoston (Five ry) hallituksen jäsen. Hän ollut perustamassa FiloCafe -toimintaa Turkuun. Hän on käynyt brittiläisen Philosophical Counselling koulutuksen. Vuorila oli mukana myös Suomen Filosofisen Praktiikan Yhdistyksen (SFPY) toiminnassa aina sen lopettamiseen saakka.

Vuorila on toiminut Filosofisen praktiikan koulutuksen vastuuopettajana vuodesta 2020. Sitä ennen hän oli koulutuksen tuntiopettajana.

Sähköposti: vuorila@gmail.com

Pia Houni

Pia Houni on teatteritaiteen tohtori, dosentti, filosofian praktikko ja kirjailija. Houni on toiminut filosofisen praktiikan koulutuksen vastuuopettajana vuodesta 2011. Pian kotisivuihin voit tutustua täältä: piahouni.fi

Koulutuksen muut opettajat

Markus Neuvonen

VTM Markus Neuvonen on tietokirjailija sekä filosofian ja retoriikan opettaja, joka on toiminut viestinnän ja kouluttamisen asiantuntijana yli 15 vuoden ajan kaikilla kolmella sektorilla.

Neuvonen on toiminut Puhujakoulun vastaavana opettaja vuodesta 2010.

Elli Akrén-Ebbe

FM Elli Akrén-Ebbe (o.s. Arivaara) on filosofi ja psykoterapeutti (VET). Hän on toiminut pitkään Kriittisessä korkeakoulussa, hän oli mm. perustamassa Filosofisen praktiikan koulutusta vuonna 2008. Elli on myös kehittänyt Tiedostamattoman kirjoittamisen -kurssia, joka on ollut Kriittisen opetusohjelmassa vuodesta 2016. Elli viimeistelee kirjaa Tiedostamattoman filosofiasta, joka ilmestyy syksyllä 2023.

Perttu Salovaara

Perttu Salovaara, FT, dosentti on tutkinut, kehittänyt ja konsultoinut yhteisöohjautuvia organisaatioita ja muita vaihtoehtoja hierarkialle yli 20 v. Perttu on kirjoittanut tieteellisten artikkelien lisäksi kirjat ”Riisuttu organisaatio: itseohjautuvuus ja monikollinen johtajuus maailmassa joka on kyllästynyt hierarkioihin” (2018, e-kirja) ja ”Johtopäätös: yhteisöt ja organisaatiot pomokultuurin jälkeen” (2020).

Tällä hetkellä Perttu on mukana perustamassa Jointu Rethink osuuskuntaa, jonka kautta kehitetään ja tutkitaan yhteisöohjautuvuutta ja vastaavia toimintamalleja, jotka toteuttavat radikaalisti tasa-arvoisemman, ei-hierarkisemman yhteisön ajatusta.

Perttu on ollut mukana perustamassa Suomen filosofisen praktiikan yhdistystä (SFPY) v. 1999 ja Filosofisen praktiikan verkostoa (FiPra) 2017, ja hän on pitänyt filosofin vastaanottoa.

Sari Mattila

Mattilan esittely julkaistaan myöhemmin.

Jukka Laajarinne

Laajarinteen esittely julkaistaan myöhemmin.

 

Valikko