Filosofisen praktiikan koulutusohjelma

Haku koulutukseen 8.8.2021 mennessä!

Hae koulutukseen!

Haluatko laajentaa ammatillista osaamistasi filosofisella otteella? Filosofisen praktiikan koulutus sopii useiden ammattialojen toimijoille, kuten opettajille, terveydenhuoltoalan ammattilaisille, filosofin maisteritutkinnon suorittaneille. Muuttuva työelämä ja yhteiskunta vaativat yksilöltä yhä enemmän valmiuksia itsenäiseen, eettisesti kestävään päätöksentekoon sekä rakentavaan dialogiin. Näiden valmiuksien taustalla ovat keskeisesti kriittinen ajattelu, dialogitaidot sekä hyvä itsetuntemus

Filosofisen praktiikan koulutus on 1,5 vuotta kestävä kokonaisuus, jossa näitä taitoja opiskellaan filosofisten käytäntöjen ja harjoitusten kautta. Koulutuksessa painottuu käytännön harjoittelu, jota tuetaan teoriaopinnoilla. Keskiössä ovat sokraattinen dialogi ja filosofin vastaanotto. Onko sinulla yliopistotutkinto tai opiskeletko parhaillaan? Onko sinulla joku muu tutkinto, jonka keskeisenä sisältönä on ihmisten kanssa työskentely? Filosofisen praktiikan koulutus voisi olla juuri sinulle sopivaa!

Kriittinen korkeakoulu on tarjonnut filosofisen praktiikan koulutusta vuodesta 2009. Koulutuksen käyneet ovat mm. opettajia, toimittajia, kirjailijoita, valmentajia, filosofeja sekä terveydenhuollon ja sosiaalityön ammattilaisia. Koulutus pohjautuu kansainväliseen lähtökohtaan harjoittaa ja edistää filosofista työskentelyä, ajattelua ja elämäntapaa arjen erilaisissa yhteyksissä.

Filosofian harjoittamisen muotoja ovat muun muassa sokraattinen dialogi, filocafé, filosofiaa lapsille, filosofin vastaanotto, blogi- ja nettikirjoittelu, yritysfilosofia ja bisnesetiikka, alaan liittyvien kirjojen julkaiseminen, seminaarien ja keskustelutilaisuuksien järjestäminen. Filosofisen praktiikan lähestymistapaa hyödynnetään maailmalla esimerkiksi sairaaloissa, vankiloissa, kouluissa, työyhteisöissä ja yritysmaailmassa.

Koulutus alkaa syyskuussa 2021 ja päättyy marraskuussa 2022. Opetus rakentuu lähiopetusviikonlopuista, nettitapaamisista ja itsenäisen työskentelyn jaksoista. Lähiopetusta koulutukseen kuuluu noin 150 oppitunnin verran, ja kokonaisuutena koulutuksen laajuus vastaa noin 40 opintopistettä. Vastaavina kouluttajina ovat TeT, dos Pia Houni ja FM Heikki Vuorila.

Koulutus järjestetään Helsingin keskustassa, Kriittisen korkeakoulun tiloissa (Albertinkatu 27 ja Iso Roobertinkatu 20-22). Miltei kaikkeen opetukseen on mahdollista osallistua etäyhteyden välityksellä (täsmennetään piakkoin). Koulutuksen hinta on 2300 euroa (mahdollisuus maksaa kuukausierissä).

 

Lue lisää!

 

Hakuohjeet

Lähetä Kriittiselle korkeakoululle vapaamuotoinen hakemus 8.8.2021 mennessä. Kirjoita vapaamuotoinen motivaatiokirje, jossa kerrot kuka olet ja miksi olet kiinnostunut filosofisen praktiikan koulutuksesta. Kerro myös, miten arvioit koulutuksen täydentävän nykyistä koulutustasi, filosofian osaamistasi ja ammatillisuuttasi. Liitä hakemukseen lyhyt ansioluettelo, josta käy ilmi opiskelu- ja työhistoria.

Hakemukset postitetaan osoitteella: info@kriittinenkorkeakoulu.fi tai vaihtoehtoisesti: Kriittinen korkeakoulu, Filosofisen praktiikan koulutus, Albertinkatu 27 a B 12, 00180 Helsinki.

Lisätietoja:

040 734 7293 / pia.houni@tuni.fi Pia Houni

040 570 2693 / vuorila@gmail.com Heikki Vuorila

Hakemuksen lähettämisestä ja yleisistä käytännöistä voit kysyä myös Kriittisen korkeakoulun toimistolta (040 552 5959, ma-to klo 12-14, info@kriittinenkorkeakoulu.fi)

Saat tiedon valinnasta sähköpostitse viimeistään keskiviikkona 18.8.2021. Ilmoitamme erikseen myös heille, joita ei valita koulutukseen mukaan.

Yhteistyössä Opintokeskus Sivis.

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.
Opintokeskus Sivis logo

Kursseja, joista saattaisit olla kiinnostunut

Valikko