Sivistynyttä talouspolitiikkaa

Miksi puhe sivistyksestä on noussut ajankohtaiseksi aiheeksi, siitä keskustelemme eri teemojen kautta Sivistysremontti-podcastissa. Mitä pitäisi rakentaa ja mitä purkaa, sitä pohtimassa vieraiden kanssa Annamari Huovinen ja Maija Töyry.

Sarjan on tuottanut Mediakollektiivi yhteistyössä Kriittisen korkeakoulun ja Keskustakirjasto Oodin kanssa. Sarjan julkaisevat yhteistyössä Kansanvalistusseuran Ainamedia ja Katsaus-verkkojulkaisu.

Mikä on talouden ja politiikan rooli sivistyksen kentällä: Ovatko talous ja politiikka sivistyksen tukirakenteita? Ruukinpatruunat loivat aikoinaan sivistyksen pohjaa Suomeen sivistämällä ja vaurastamalla kansaa. Ilman taloutta meillä ei olisi sivistystä. Rakentaako nykyinen kapitalistinen talousjärjestelmä yhteiskuntaa tavalla, joka on hyväksi ihmisille ja maapallollemme? Mikä on talouden moraali ja mikä poliitikkojen vastuu?

Studiovieraina Anders Adlercreutz, arkkitehti, kansanedustaja ja Julia Thurén, yrittäjä, toimittaja-bloggaaja ja vuoden sijoittaja. Sitaatit lukee Juha Vilja.

Edellinen artikkeli
Taide muutosvoimana
Seuraava artikkeli
Kohti ekosivistystä